RAŽANO BRAŠNO 5kg

500,00 RSD

Ima nizak glikemijski indeks što znači da sporo podiže nivo šećera u krvi i na taj način učestvuje u stabilizaciji insulina. Dijabetičari ovo znaju i zato je ražani hleb posebno važan u njihovoj ishrani.
Bogato je dijetetskim vlaknima, koja izazivaju osećaj sitosti, pa su proizvodi od ražanog brašna pogodni za gubitak telesne mase i razne dijetetske programe.

Ražano brašno je još jedan dar prirode.

Naročito je zastupljeno u hrono ishrani.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: rb5kg Kategorija:

Opis

Ražano brašno

Najčešće se koristi kao dodatak drugim brašnima pri proizvodnji hleba pojačavajući time nutrutivnu vrednost i omogućavajući mu produžetak svežine. Ne treba ga puno preosejavati jer tako može da izgubi neophodna vlakna i belančevine.

Brašno sadrži malu količinu glutena.

Hleb od ražanog brašna prepoznaćete po tamnijoj boji a da bi bili sigurni da boja nije veštački dodata znaćete po tome ako nema šupljine kao što ih ima pšenični.

Zašto ražano brašno?

Regulisanje rada creva, dijetetska i hrono ishrana, kod povišenog holesterola, preporučuje se anemičnim osobama, dijabetičarima, u prevenciji raka dojke zbog izvora lignana.

Raž

Evo koju žitaricu nazivaju kraljicom među žitaricama a često kažu da je ona „žitarica odžačar“. To je zato što za razliku od pšenice ima grublju teksturu koja prolazeći kroz crevni trakt čisti sve loše što nađe na putu. Ima dobar mineralni sastav. Кoristi se za proizvodnju ražanog brašna od kojeg se pravi ražani hleb, za proizvodnju nekih vrsta viskija, vodke, piva. Preporučujemo da probate Tain stari vojnički hleb kojeg je srpska vojska koristila u Balkanskim ratovima.

Nutritivne vrednosti

Brojni vitamini i minerali koji se mogu naći i u ostalim žitaricama kao što su kompleks vitamina B, vitamin E itd, a ono što ražano brašno čini posebnim su mangan, lingnan, fosfor, silicijum, fluor. U 100g ražanog brašna nalazi se 334 kcal.

Dodatne informacije

Težina 5 kg
Dimenzije 18 × 12 × 36 cm
Prosečna nutritivna vrednost

na 100g

Energetska vrednost

1353,4kJ
350kcal

Masti

1,69g

Zasićene masne kiseline

0,20g

Ugljeni hidrati

66,98g

Šećeri

1,24g

Vlakna

14,86g

Proteini

10,45g

So

0,21g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „RAŽANO BRAŠNO 5kg“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se svideti …

Idi na vrh